ponedeljek, 28. maj 2007

zurka

pa je koncno prisla tezko pricakovana after jadranje zurka v ajdovscini. s kajo sva se ze tedn prej tok veselile, da sva komej cakale, da startava. se predn sva sle, sm jest skuhala kosilo, in z jakom in kajo smo ob 2 jedli slasten riz, cevapcice in solato. za sladico je poskrbela kaja, kinder bueno je bil pika na i.
okol 4 sva startale, mele sva se veliko casa, nisva hotle prve pridt na zurko, in obrale daljso in bolj zanimivo pot, cez idrijo. tm sva se ustavle se na kavi in sladoledu. cist na easy. ob 8 sva prsle v ajdovscino, ampak sva ble se zmerej med prvimi tm. ko se je prostor zacel pocasi polnit, smo pogruntal, da smo le mi, iz nase mateje, v popolni postavi. kr je blo za nas tud najbl vazno. zurka je stekla, se rocni fuzbal smo igral, tega nism igrala ze kr en lep cajt. in sm clo dala ene par golov. wuiiii! smo se mel fajn, primorce sva clo navdusle nad miko, pa tok so se (samo moski del posadke) prtozval nad njim.
ko smo pogruntal, da ni nikjer nobene vode, v kero bi jest lahko po nesreci zgrmela, se je tok ulil dez, in kdo je zabredu v najbl globoko luzo? kvina! zgleda da mi res ni usojeno. skorej do kolen sm bla mokra. :)
ko se je zurka pocas umirila, smo se odpelal se na en drug zur, teli primorci pa res znajo. pojma nimam, kdaj smo sli spat, blo je zgodej zutrej. ker s kajo nisva mele kje spat, so naja hitr popredalckal, ena je sla nekam, ena drugam.
zutrej obvezen zajtrk v kavarni, vsi smo bli spet na kupu, zabavno je blo. bog si ga vedi, kdaj jih bom spet vidla. vem samo to, da drugo leto jadranje obvezno je na urniku.
sva mele cist splanirano nedeljo, hotle sva se odpelat do morja, mal zaplavat, ampak, kot sm ze nekajkrat omenila, mati narava....... tok je dezeval, da sva sle kr domov. sicer spet mal po stranskih poteh, na case se mi je avto kr mal smilil. tok je lilo, da se nisva nc sploh pogovarjale, ker bi mogle kricat, da bi se slisale. v postojni sva se lahko koncno usedle nekam zunej v piceriji, ampak oblak je prsu za nama, in sva usle, kuj k sva pojedle.
doma sva padle dol, bilo je naporno, vendar zabavno.
zej pa kajo caka dzerba, mene pa zadnji dnevi v sloveniji. :)

1 komentar:

kaja pravi ...

jaja.. bilo je zanimivo... aja... 'domov' oz. vsaka v svoj 'apartma' sva pršle ene pol 5 se mi zdi... ja dej sej pravm da te pride cela barka obiskat v London, ti sam zrihti 8 prenočišč :)