nedelja, 24. junij 2007

kaksen cudovit dan

najprej je res kazal na katastrofalen dan, ampak se je vse spremenilo. urska je prsla okol 11 in sva nardile plan.
najprej sva sle do picadillija na kavo. ponavad k gremo na kavo, gremo lepo v starbucksa, in pijemo po poti, ampak tokrat se nama je res zalustal sedet in pit kavo po "slovensko". najdle sva caffe nero, super kava, udobni stoli, dober razgled.
potem national gallery. folka ogromno, ker je seveda padal dez, in so se nekam mogl skrit. ampak je blo vseeno vredno ogleda. najprej nama je seveda padu v oci van gogh in njegove soncnice. ko vids, res kr ne mors verjet, da pred sabo res vids originalnega van gogha, da vincija, moneta, michelangela in se bi lahko nastevala.
men osebno pa sta ble najbl vsec slike moneta, in sicer the japanese bridge in the water - lily pond. obe sta izstopale v celi sobi, in sta med sabo povezani. zanimiv je tud peter paul rubens, razstavljene so vse njegove skice, in so izredno zanimive, ker niso jasne, ampak ko jih gledas nekaj casa, razberes bistvo slike. the birth of venus, apotheosis of king james I, the judgement of paris. sej nism glih ne vem kaksen poznavalec umetnosti, ampak vem pa, kaj mi je vsec. posebno zanimiva je tud slika josepha wrighta, in sicer an experiment on a bird on the air pumps. poglejte si sami.
uglavnem, po dobri uri umetnosti se nama je zalustalo malo odstekanosti, zato sva sle iz ene skrajnosti v drugo, in pristale sva v camden townu. cudovit place, cist nekej posebnega, vsako nedeljo market, in res ni stvari, ki je tam ne najdes. precesale sva vse ulice, ves market. res sva prehodile kilometre. in sva sle na zasluzeno kosilo. pr men doma sva si skuhale torteline, dodale sir in to je to. ko sva ble spocite in spet polne energije, sva sle v hyde park, kjer so spilal aerosmithi. ker sva do tja pesacle, da sm jest dobila orientacijo, kje sploh zivim, in kok mam do sluzbe, ce se odlocm, da mam dost podzemne, sva aerosmith slisale ze kuj, k sva vstopile v park. in predn sva prsle cist zravn, sva ze slisale vse (skorej vse) uspesnice. kr nism mogla verjet, kok je blo dobr. in zej sm doma, gledam 28 days later, big brotherja sm ze zamudila (ah ti sment), bom nadoknadla jutr.
aja a sm omenila, da je cist cel dan dz padov? fejst dz padov?

3 komentarji:

Anja pravi ...

ce bos vedno mela tako lep dan, ko bo dezevalo, ti pa dez lahko postane se vsec, ane :)

kvina pravi ...

hihi sej dez mam ze zej rada, ampak vse kaze, da me je tud tokrat mati narava premagala, in bom res prvic u zivljenju mogla kupt deznik. grrrrr

Anonimni pravi ...

tacga pisanga... da te vsi opazjo :D